Beszámolók

A Mezőkövesdi Gyülekezet 2010-es tábora

ÚR Rétje – Ellel Magyarország, Őrbottyán

A gyülekezetünk (a Mezőkövesdi Gyülekezet) egy elég hosszan tartó, s intenzív időszakon van idén túl, amely sok áldással és számos új megtérővel gyarapította Isten Királyságát. Ezzel együtt természetesen sok probléma is bejött a gyülekezetbe (tiszta a jászol – ugye –, ha nincsenek ökrök…), amelyek ebben az intenzív időszakban nem kerültek olyan mértékben előtérbe, ahogyan kellettek volna. Az idei év elején Szent Szellem arra vezetett bennünket, hogy 2010-ben sokkal inkább belülre koncentráljunk: böjtöltünk kétszer is közösen a belső problémákért, a megszentelődésért. Isten meghallgatott bennünket, mert számos látens dolog jött elő – többek között a vezetők túlterheltsége is. Láttuk azt is, hogy mind a szellemi vezetőknek, mind pedig a gyülekezetnek szüksége van arra, hogy egy ’lazább’ pihenést iktassunk be az addig megszokott időszakban, ahol nem akartunk újabb magaslatokat elérni, mindössze pihenni, újra összerázódni, a kapcsolatokat újradefiniálni.

Az Ellel őrbottyáni területe, az Úr Rétje, egy ilyen kikapcsolódásra minden tekintetben ideálisnak tűnt: megfelelő távolságban van, a szállások kiválóak, a terület gyönyörű, ahol mindenki megtalálhatja a kikapcsolódásában a saját igényét. S mindezt nagyon kedvező áron, testvérek által biztosított körülmények között. Nyár közepére szerveztük meg ide a tábort, s meglepetésünkre a kiinduló létszám majd’ megduplázódott a tábor kezdetére.

A testvérek zöme nem látta még az Úr Rétjét, de bárkit kérdeztem, mindenkinek az volt a válasza, hogy sokkal szebb és többet nyújtó helyre jöttünk, mint azt a mi elmondásunkból el tudták volna képzelni.

A nyári táborunk mottója a Zsidó levél egy mondata volt: „Meg van a szombatja Isten népének”. Valóban szombatot akartunk tartani, ezért a heti program- és menü-terven a napok elnevezését is ’önkényesen’ átírtuk: hétfő szombat, kedd szombat stb… Egész héten szombat volt! Nem tűzdeltük tele kötött programokkal, hanem hagytuk spontán is alakulni a testvérek életét. A hely mind külső, mind belső adottságai messzemenőkig hozzásegítettek a fejünkben és a tagjainkban is ahhoz, hogy ezt a feszített () menetrendet tartani tudjuk… Többek beszámoltak arról, hogy mennyire könnyű imádkozni, milyen békesség honol az Úr Rétjén. Komolyan mondjuk, valóságosan érezni, hogy ezt a területet évtizedek óta használja az ÚR a hívek szellemi-lelki-testi rehabilitációjára: megszentelt terület ez.

Olyan jó közösséget éltünk meg, hogy szinte rossz volt hazajönni és visszazökkeni a normál kerékvágásba.

Úgy gondoljuk, hogy ha élünk, s Istenünk is megengedi, akkor mindenképpen visszajövünk még pihenni az ÚR Rétjére.

Köszönjük az itt szolgáló/dolgozó testvérek látását, munkáját, hogy lehetővé teszik ezt Magyarországon.

A feltámadott Jézus áldását kívánjuk az Ellel Ministries Magyarországra!

Szeretettel,

Gönczi Zsolt

Erdei iskola az Úr rétjén…

A veresegyházi Kálvin Téri Református Általános Iskola tanulói és tanítói nagy megelégedéssel térnek vissza erre a helyre immár harmadik éve. Ha az Úr Rétjére gondolok, a 23. Zsoltár jut eszembe: „Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm. Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem. Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért.”  Boldog örömmel mondjuk mi is, hogy gyönyörű festői környezetben telnek itt napjaink, ahol árad a nyugalom, a békesség, a szeretet, Isten közelében érezhetjük magunkat. A természet szépsége (erdő közelsége, nádassal körülvett tó, gyalogösvények), párosul a kényelmes lakókörnyezettel, és az itt dolgozó személyzet ragaszkodó, segítő munkálkodásával. A tananyagtartalom megvalósításán túl, a lelki elcsendesedésünk, az áhítatok, közös imádságok által megtapasztaljuk ezen a helyen évről-évre Isten munkálkodását közösségünkben, és gazdag áldását iskolánk életén. Jó szívvel ajánlom, keressék fel az Úr Rétjét, s érezni fogják nyugtató, éltető hatását az ott eltöltött napoknak, mert itt az Úr csodásan működik…

Fukász Lászlóné igazgató

 

Kedves pihenni, feltöltődni vágyó testvérek, Jézus Krisztusban!

Nagyon sok szeretettel ajánlom az Úr Rétjét minden gyülekezet, ifjúsági csoport számára. Az idén egy fantasztikus hétvégét tölthettünk el ezen a helyen. Jó néhány embert merítettünk alá, ebben a csodálatos környezettel körülvett tóban! Szuper szabadtéri bogrács partin, több mint 100 főt láttunk vendégül. Az Istentisztelet pedig egy légkondicionált, nagyon szép imateremben zajlott! Sok szépet és jót mondhatnék, többek között a helyi személyzet kedvességéről, szolgálatkészségéről…a legjobb ,ha mindezeket személyesen tapasztalod meg! Mi visszajövünk!!!

Perei Imre pásztor, dicséret vezető (Omega Centrum)

 

Ana Szerbiából

Ezen a nyáron voltam először az Ellelben Magyarországon. A környezet ellazító, élvezhettem az egyedüllétet. Két dologra fogok emlékezni. Az első a gyógyulás, amit Isten befejezett bennem, és ez a saját magamról alkotott képpel kapcsolatos. A másik dolog az utolsó este, amikor mindannyian együtt voltunk a tábortűz körül, szerbek, szlovákok, hollandok, magyarok… és dicsértük Istent énekekkel, mindenki a maga nyelvén.

Danijela Szerbiából

A vakációs hét a szellemi, lelki és testi felüdülés ideje volt. A hely gyönyörű, a tó különösen alkalmas a lazításra. Számomra a legfontosabb az „Azonosságról” szóló tanítás és a dicséret voltak. Otto és Sharon Bixler bizonyságai személyes életükről sokat jelentettek nekem. Tetszett a kreatív rész, mely által gyógyultam. Feltölthettük akkumulátorainkat, elgondolkodhattunk magunkról és arról, amit Isten mélyen belénk helyezett. Az Úr rámutatott néhány hazugságra, amit magamról hittem, és megmutatta az igazságot magamról.

Elvonulás

Ma egy keresztény csoporttal elvonulásra megyünk az Úr Rétjére. Saját programot állítottunk össze, mint tavaly, amikor is csodálatosan éreztük itt magunkat. Az Ellel munkatársai nagyon segítőkészek és kedvesek voltak. Az Úr Rétje adottságai nagyon jók és kellemesek. Nagy kényelemben volt részünk. Ezért jövünk vissza.

Tavaly valódi áldásokban volt részünk. Nagyon köszönjük. Isten áldjon meg benneteket továbbra is azért, amit az Ellelnél végeztek.

Yolanda Nakari – NAVIGATORS /2011. március 10.